ZomerFeest logo KLEIN

Dorpskerk en kerktuin

De Dorpskerk is zoals altijd een stralend middelpunt van de feestelijkheden in de oude dorpskern. Natuurlijk is de Dorpskerk geopend voor publiek, net als de prachtige kerktuin, die van 10 tot 16 uur geopend is. 

In de Dorpskerk wordt tussen 13.00 en 14.00 uur een ‘modeshow’ gegeven van predikantenkleding door de eeuwen heen. Twaalf dressmen en één dresswoman zijn gerekruteerd uit de Barendrechtse kerken. De organisatie achter deze ‘modeshow’ heeft dit al op tal van plaatsen in Nederland georganiseerd. Dankzij een initiatief van ds. Piet Taselaar kan dit nu ook in de Dorpskerk worden gepresenteerd.

Ook de Snuffelmarkt en de Kerktuin doen mee met het ZomerFeest.

Een van de blikvangers in de Kerktuin is de expositie van fantasievogels en insecten die kunstenaar Nico van Oudheusden (67) heeft gemaakt van allerlei bestek (vorken, lepels, messen).  Gerdien Pool exposeert een grote collectie sieraden die zij heeft ontworpen.  De kerktuiin is tijdens het Zomerfeest van 10.00 tot 16.00 uur geopend. In de tuin is ook de imker aanwezig, die uitleg geeft over het bijenvolk dat hier woont.